Afișare Conținut Web

Reîntoarce-te la toată pagina

Inaugurarea centrului terapeutic

Luni, 29 august 2016, a fost inaugurat centrul terapeutic realizat în cadrul proiectului Înfiinţarea unui centru terapeutic pentru femei în cadrul Penitenciarului Gherla, finanţat printr-un grant acordat de Norvegia în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, Programul RO23 Servicii corecţionale, inclusiv sancţiuni non-privative de libertate.

Administrația Națională a Penitenciarelor, în calitate de promotor, implementează acest proiect în parteneriat cu Penitenciarul Bredtveit din Norvegia și Penitenciarul Gherla, pentru o perioadă de 32 de luni (08.04.2014 – 31.12.2016) și beneficiază de un buget de 1.232.437 euro.

Funcționarea Centrului Terapeutic pentru Femei Gherla are ca scop acordarea de asistență specifică  persoanelor private de libertate, în vederea învățării și exersării de noi abilităţi și responsabilități sociale, a implicării și participării fiecărei deținute custodiate în propriul proces de reabilitare.

Centrul Terapeutic pentru Femei Gherla funcționează într-o unitate ultramodernă, cu o capacitate de cazare de 60 de locuri și spații adecvate pentru desfășurarea activităților terapeutice, construită și gândită după modelul norvegian.

În cadrul proiectului au fost dezvoltate protocoale clinice pentru asistarea femeilor care manifestă tulburări de personalitate, depresie și anxietate și un program pentru optimizarea personală a acestora.

Activitățile specifice acestor instrumente terapeutice includ consiliere individuală si de grup, psihoterapie, ateliere educative specializate, de autogospodărire și activități recreaționale.